
A linzerek Ă©s omlĂłs tĂ©sztĂĄk a hĂĄziasszonyok legjobb barĂĄtai, mert rengeteg idĆt lehet velĂŒk megspĂłrolni, ugyanis ezeket a tĂ©sztĂĄkat akĂĄr fĂ©l-egy nappal elĆbb is el lehet kĂ©szĂteni.
đ Az összeĂĄllĂtott tĂ©szta hƱtĆben eltarthatĂł 24 ĂłrĂĄt is, a hosszabb ĂĄllĂĄs pedig mĂ©g jĂłt is tesz neki, hiszen a liszt a benne levĆ kevĂ©ske kis folyadĂ©kot Ăgy teljesen felveszi, a sĂŒtĂ©s Ă©s hƱtĂ©s vĂ©gĂ©re pedig mĂ©g omlĂłsabb lesz.
đ Hogy ezt a jĂł hĂrt mĂ©g jobban fokozzam, Ă©rdemes tudnod, hogy ezeket a tĂ©sztĂĄkat nyugodtan, összeĂĄllĂtĂĄs utĂĄn le is fagyaszthatod.
Ărdemes egy maximum 1-2 cm vastag tĂ©glalappĂĄ formĂĄzva betenni dobozba, vagy zacskĂłba Ă©s Ășgy lefagyasztani, Ăgy könnyebben felolvad felhasznĂĄlĂĄs elĆtt.
Ez a kis praktika karĂĄcsony elĆtt jön majd nagyon jĂłl, amikor a kĂ©szĂŒlĆdĂ©s mindenkinek elveszi az idejĂ©t.
đ A linzert begyĂșrhatod sĂŒtĂ©s elĆtt 2 hĂ©ttel is, lefagyasztva elĂĄll majd, akkor csak elĆ kell venned elĆzĆ nap, betenni a hƱtĆbe, hogy kiolvadjon, de ne a melegben, mert megolvad benne a zsiradĂ©k(!), Ă©s utĂĄna ugyanĂșgy felhasznĂĄlhatod majd, mint a friss tĂ©sztĂĄt.
đ A tĂ©sztĂĄt lefagyaszthatod egy tĂĄlcĂĄn akĂĄr mĂĄr kiszĂșrva is, utĂĄna csak dobozba kell zĂĄrnod, Ă©s akkor elĆvenned majd, amikor meg szeretnĂ©d sĂŒtni.
A nagy Ă©v vĂ©gi ĂŒnnep elĆtt szĂłlni fogok mĂ©g neked, Ă©s kĂ©szĂtĂŒnk Ăgy linzert!
Addig is tanuljunk egyĂŒtt sĂŒtni!
Cukormåzas ölelés neked!
– Meliâ€ïžÂ –