A linzerek és omlós tészták a háziasszonyok legjobb barátai, mert rengeteg időt lehet velük megspórolni, ugyanis ezeket a tésztákat akár fél-egy nappal előbb is el lehet készíteni.

👑 Az összeállított tészta hűtőben eltartható 24 órát is, a hosszabb állás pedig még jót is tesz neki, hiszen a liszt a benne levő kevéske kis folyadékot így teljesen felveszi, a sütés és hűtés végére pedig még omlósabb lesz.

👑 Hogy ezt a jó hírt még jobban fokozzam, érdemes tudnod, hogy ezeket a tésztákat nyugodtan, összeállítás után le is fagyaszthatod.
Érdemes egy maximum 1-2 cm vastag téglalappá formázva betenni dobozba, vagy zacskóba és úgy lefagyasztani, így könnyebben felolvad felhasználás előtt.
Ez a kis praktika karácsony előtt jön majd nagyon jól, amikor a készülődés mindenkinek elveszi az idejét.

👑 A linzert begyúrhatod sütés előtt 2 héttel is, lefagyasztva eláll majd, akkor csak elő kell venned előző nap, betenni a hűtőbe, hogy kiolvadjon, de ne a melegben, mert megolvad benne a zsiradék(!), és utána ugyanúgy felhasználhatod majd, mint a friss tésztát.

👑 A tésztát lefagyaszthatod egy tálcán akár már kiszúrva is, utána csak dobozba kell zárnod, és akkor elővenned majd, amikor meg szeretnéd sütni.
A nagy év végi ünnep előtt szólni fogok még neked, és készítünk így linzert!
Addig is tanuljunk együtt sütni!

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –