A habfixáló egy nagyrészt keményítőből álló por, ami segít a tejszínnek stabilizálódni, illetve nem engedi, hogy az levet eresszen.

🤨 Hogyan kell használni?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Keverd hozzá a porcukorhoz, és mikor már majdnem felverődött a tejszín, akkor add hozzá.
Ha nem használsz semmilyen ízesítést, akkor is a habosítás befejezése előtt add a tejszínhez.

🤨 Mikor használd inkább ezt, mint a zselatint?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Ha olyan sütit sütsz, aminél nem lényeges, hogy keményen, masszívan álljon, de mindenképpen szeretnéd jól szeletelni, akkor ezzel fixáld a habot, illetve, ha tejszínnel dekorálsz.
Pohárdesszertek, tányérdesszertek esetében is jól jöhet.

🤨 Mikor nincs rá szükséged?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Ha puding, vagy más főzött krémalapot lazítasz tejszínnel, akkor nem kell beletenned, sem habfixálót, sem zselatint, mindössze kellő sűrűségűre kell főznöd a krémalapot, és a tejszínes krémed tökéletesen meg fog állni.
Tanuljunk együtt sütés nélküli sütiket készíteni!

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –