Kelt tésztának azokat a tésztafajtákat nevezi a köznyelv, ami élesztővel és kelesztés útján lett lazítva a sütés előtt.

A cukrászatban élesztős tésztának hívja a szakma, és ide csoportosít mindent, ami élesztővel lett lazítva.

A házi sütik között, azért vannak árnyalatok, mert itt külön csoportba tartozik pl. a kelesztés nélkül készülő élesztős tészta, amiből inkább szelet sütik készülnek, és vannak az omlós élesztős tészták is, amelyek egy átmenetet képeznek az omlós tészták és az élesztős tészták között.
Ezt a tésztát a cukrászat az omlós tésztákhoz sorolja, viszont a házi sütiknél megint nem lesz ilyen egyszerű a meghatározás, mert itt is lesznek változatok majd.

Ezekre később, az alapok lerakása után fogok visszatérni majd, egy másik hónapban.

Addig is tarts velem és tanuljunk együtt kelt tésztákat sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️