Az omlós tészták nem tartoznak a rugalmasnak mondható süti tészták közé, sőt a sűrű szerkezetük miatt a gőzt sem tudják kiengedni könnyedén.
🤭 A sütés közben felszabaduló gőz viszont mindenképp utat talál magának, és ha nem biztosítod neki azt, akkor bizony kedve szerint fog távozni a sütidből, ami emiatt fel fog púposodni, és meg fog repedni.

☝️ Ha viszont előre megszurkálod a tésztát és ezzel megadod a helyét a gőz távozásának, akkor a tésztád nem fog sem megemelkedni, sem megrepedni a sütés végére.
Szurkálhatod a tésztát villával, fogpiszkálóval, hurkapálcával, a lényeg hogy minden rétegen haladj át vele, de arra figyelj, hogy ne kerüljenek a lyukak túl közel egymáshoz, mert a tészta attól is megrepedhet.

😊 Az alsó réteget megszurkálhatod a töltés megkezdése előtt is, de igaziból felesleges, ha a sütire kerül egy záró, lap, vagy több réteg is, hiszen ilyenkor az összes réteggel együtt, az összeállítás végén is elvégezheted a műveletet.

Tanuljunk együtt linzert és omlós sütiket sütni!

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –