Ebben a részben megismerkedünk a mini fánk sütővel,
és megtanulunk hozzá egy gyors és finom receptet is elkészíteni.
A fánkokat csokis, fahéjas és cukros mázba forgatjuk.

HOZZÁVALÓK

24-30 db fánkhoz:
22 dkg finomliszt
3 tojás
18 dkg porcukor
1,8 dl tej
9 g sütőpor
30 ml étolaj
1 g só
5 ml rumaroma

Étolaj a kenéshez

Csoki mázhoz:
5 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé

Cukormázhoz:
15 dkg porcukor
30 ml forralt tej

Fahéjas ízesítéshez:
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg kristálycukor
2 g fahéj


Előkészítés, összeállítás: 25 perc
Tészta pihentetése: 20 perc
Sütés: 20 perc
Dekorálás: 20-30 perc


Előkészítő műveletek:
Hozzávalók kimérése
Porcukor, liszt, sütőpor átszitálása
Tojás mosás, feltörés
Vaj olvasztása


Műveleti sorrend:
1. Tojás kikeverése a porcukorral
2. Étolaj rumaroma, só hozzákeverése
3. Liszt és sütőpor hozzáadása szitán keresztül két adagban
4. Tej hozzáadása két adagban, a sütőporos liszttel felváltva
5. Habzsákba töltés
6. Sütés, hűtés
7. Mázak készítése, bevonás, dekorálás
8. Hűtés, tálalás

A gombra kattintva letöltheted a részletes receptet!

Kívánom, hogy sikerüljön!

Tanuljunk együtt fánkokat is készíteni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli

TIPPEK:

Ízesítheted a tésztát vaníliával, citrommal, naranccsal, vagy kakaóporral is.
Színezheted ételszínezékkel a tésztát és a cukormázat egyaránt.
Próbálj ki minél több változatot!