A pohárdesszertek annál szebbek, minél színesebbek, rétegesebbek, és a rétegek színei kontrasztosak.
Aki szeret a színekkel és az ízekkel játszani, az a pohárdesszertek világában tökéletesen kiélheti magát.

🍨 Hogyan állíts össze jól egy pohárdesszertet? 🍨
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Mindig úgy kell összeraknod, hogy egy falatnyi, kanálnyi mennyiségbe bele tudjon kerülni az összes íz, amikor azt fogyasztják, persze van, aki rétegről rétegre halad, de a legtöbbünk azért a mindent egyben módszerrel fogyasztja ezeket a finomságokat.
Érdemes váltogatni a roppanós, a puha és a lágy, habos rétegeket, ez is izgalmassá teszi a fogyasztását és a látványát egyaránt.

☝️ Amire figyelj! ☝️
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Mindig akkora darabkákban kerüljenek a hozzávalók bele, hogy azt könnyedén lehessen fogyasztani.
Ha egészben teszel bele pl. piskótát, az legyen annyira puha, hogy könnyedén szétjöjjön, amikor a kanalat belenyomod.

👏 Tipp:
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
A sütik levágott széleiből remek pohárdesszert készülhet.
Kis puding, tejszínhab, esetleg gyümölcs, mazsola, és máris fogyasztható, ráadásul a süti vége sem veszik kárba.
Tanuljunk együtt sütés nélküli sütiket készíteni!

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –