Az omlĂłs tĂ©sztĂĄbĂłl kĂ©szĂŒlƑ lapokat ĂĄltalĂĄban a tepsi aljĂĄn sĂŒtjĂŒk, Ă­gy könnyebb azt sĂ©rĂŒlĂ©smentesen elkĂ©szĂ­teni, mert Ă­gy kisebb az esĂ©lye, hogy eltörik.

A tepsiket nem kell sem lekenned, sem lelisztezned, de legyenek mindig tisztĂĄk Ă©s szĂĄrazok.

👉 A kinyĂșjtott lapot mindig Ășgy kell elhelyezned rajta, hogy az egy picit tĂșllĂłgjon a szĂ©leken, mert a sĂŒtĂ©skor összeugrik, de ha egy kicsit tĂșllĂłg, akkor a sĂŒtĂ©s vĂ©gĂ©re is meglesz a megfelelƑ Ă©s kellƑ mĂ©rete.

👉 A lapokat sĂŒtĂ©s utĂĄn azonnal Ă©rdemes leszĂ©lezned, mert a megmaradĂł Ă©s felfelĂ© vagy lefelĂ© ĂĄllĂł felesleg letörhet, Ă©s vele egyĂŒtt eltörhet a lap is.

👉 A legegyszerƱbb mĂłdja a szĂ©lezĂ©snek, ha fogsz egy tiszta, fertƑtlenĂ­tett ollĂłt, Ă©s azzal vĂĄgod le a felesleget.
A sarkoknål kezdd, és vigyåzz, hogy el ne törjenek, majd haladj vele végig.

👉 A jĂł hĂ­r, hogy ezt a frissen kisĂŒtött szalalkĂĄlival kĂ©szĂŒlƑ tĂ©sztĂĄval is el tudod vĂ©gezni, mert langyosan a tĂ©szta mĂ©g puha. RĂĄadĂĄsul ezek a lapok szĂ©lezĂ©s nĂ©lkĂŒl nagyon sokszor eltörnek, mert amikor ĂĄllĂ­tod össze a rĂ©tegeket Ă©s egyik lap szĂ©le megfeszĂŒl a mĂĄsikĂ©n, akkor elpattan a tĂ©szta.

👉 Ez utĂĄn tedd a lapokat hƱtƑrĂĄcsra Ă©s hagyd Ƒket kihƱlni.
Tanuljunk egyĂŒtt linzert Ă©s omlĂłs sĂŒtiket sĂŒtni!

Cukormåzas ölelés neked!
– Meli❀ –