Ha ezt a fajta tésztát készülsz sütni, akkor érdemes a tepsidet mindig teljesen kibélelned sütőpapírral, több okból is.

Hogy miért?
Egyik, hogy a piskóta nagyon szépen oda tud égni a tepsi aljára, hiába vajazod, lisztezed azt ki vastagon.

A másik, mert sütéskor a tészta akár a duplájára is feljöhet, és ha ott sül oda a tepsi oldalához, ahol nincs papír, akkor elszakadhat a tészta, amikor emeled ki belőle.

Azért is érdemes hagynod teljesen a peremen túllógni a sütőpapírt, mert a többletet tudod rögzíteni fém csipeszekkel a tepsi oldalán, az pedig így nem csúszkál majd a tepsiben, pláne nem sül bele a tésztába.

Ezen felül a sütés végén fel tudod hajtani, és ezzel együtt ki tudod emelni a piskótát a tepsiből úgy, hogy sem te, sem pedig a tészta nem sérül meg.

Fém csipeszeket kapsz papír-írószer boltban. Érdemes belőle tepsinként 4-8 db-ot tartanod, nagyobb méretűeknél esetleg többre lehet szükséged, mert az edényed fala hosszabb.

A jól kibélelt tepsi még egy nagyon jó tulajdonsága, hogy nem kell órákig áztatni, sikálni sütés után, hanem csak gyorsan átmosod és máris letudtad a sütés eme nemszeretem részét.

Ha esetleg aggódnál, hogy a tepsi oldalára kihajtott sütőpapír lángra lobban, akkor megnyugtatlak, nem fog, ugyanis a gyulladáspontja 260°C, ilyen magas hőmérsékleten pedig nem sütünk semmilyen süteményt.

Tarts velem továbbra is, és tanuljunk együtt piskótát sütni!

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –