Igazán gyönyörű kontrasztot alkot egy sötét piskóta és egy világos krém egyvelege. Ez a rolád bármilyen eseményen megállja a helyét, csokis rétege és a nem szokványos szeletelése pedig arra csábít mindenkit, hogy ne csak egy darabot fogyasszon majd belőle.

Hozzávalók:

5 tojásból készített kakaós piskóta, közepes méretű tepsiben sütve

1 adag, tojás sárgájával készített krém alapú vajas krém

1 adag csoki bevonat

cukor gyöngyök a dekoráláshoz.

Elkészítés:

Készítsd el a krémet, a csoki bevonatot és a piskótát a tanultak szerint, az utóbbit formázd feltekeréssel roláddá úgy, ahogy az oktatóvideóban is láthatod.

A vaníliás krémből tölts csillagcsöves habzsákba 2 evőkanálnyit.

A maradék krémmel töltsd meg a piskótát, majd tedd be a hűtőbe és hagyd teljesen kifagyni.

Ezután helyezd hűtőrácsra és egy ecsettel vidd fel rá a csoki bevonatot.

Tedd vissza a hűtőbe, majd mikor a bevonat megdermedt rajta, szeleteld fel és a szeleteket egyenként díszítsd meg a habzsákban lévő krémmel, legvégül pedig tegyél rá egy-egy gyöngyöt.

Tálalás előtt tartsd a hűtőben.

Tipp:

szeletelés előtt vedd le a rácsról a sütit, és helyezd vágódeszkára. Mindenképpen olyan felületen végezd a felvágást, aminek nincs pereme, hogy a kés ne tudjon elakadni abban.
Ha tálcára rakod a sütit, akkor jó eséllyel a szélétől nem fogod tudni profin felszeletelni a roládot.

A kakaós piskóta és a csoki bevonat összeállítását megtanulhatod a sütőiskola Kozáksapka készítése oktatóanyagából.

Tojással készülő vaníliás krémet a Tejszínhabos torta készítése oktatóanyagból tanulhatsz meg főzni.
Mindegyikben megtalálod a sütéshez, főzéshez szükséges recepteket, leírásokat, műveleti sorrendeket, illetve oktatófilmeket és hibalistákat is, hogy a sütid tökéletesre sikerüljön!

Tanuljunk együtt piskótát sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli –