Igazán gyönyörű kontrasztot alkot egy sötét piskóta és egy világos krém egyvelege. Ez a rolád bármilyen eseményen megállja a helyét, csokis rétege és a nem szokványos szeletelése pedig arra csábít mindenkit, hogy ne csak egy darabot fogyasszon majd belőle.
Hozzávalók:
5 tojásból készített kakaós piskóta, közepes méretű tepsiben sütve
1 adag, tojás sárgájával készített krém alapú vajas krém
1 adag csoki bevonat
cukor gyöngyök a dekoráláshoz.
Elkészítés:
Készítsd el a krémet, a csoki bevonatot és a piskótát a tanultak szerint, az utóbbit formázd feltekeréssel roláddá úgy, ahogy az oktatóvideóban is láthatod.
A vaníliás krémből tölts csillagcsöves habzsákba 2 evőkanálnyit.
A maradék krémmel töltsd meg a piskótát, majd tedd be a hűtőbe és hagyd teljesen kifagyni.
Ezután helyezd hűtőrácsra és egy ecsettel vidd fel rá a csoki bevonatot.
Tedd vissza a hűtőbe, majd mikor a bevonat megdermedt rajta, szeleteld fel és a szeleteket egyenként díszítsd meg a habzsákban lévő krémmel, legvégül pedig tegyél rá egy-egy gyöngyöt.
Tálalás előtt tartsd a hűtőben.
Tipp:
szeletelés előtt vedd le a rácsról a sütit, és helyezd vágódeszkára. Mindenképpen olyan felületen végezd a felvágást, aminek nincs pereme, hogy a kés ne tudjon elakadni abban.
Ha tálcára rakod a sütit, akkor jó eséllyel a szélétől nem fogod tudni profin felszeletelni a roládot.
A kakaós piskóta és a csoki bevonat összeállítását megtanulhatod a sütőiskola Kozáksapka készítése oktatóanyagából.
Tojással készülő vaníliás krémet a Tejszínhabos torta készítése oktatóanyagból tanulhatsz meg főzni.
Mindegyikben megtalálod a sütéshez, főzéshez szükséges recepteket, leírásokat, műveleti sorrendeket, illetve oktatófilmeket és hibalistákat is, hogy a sütid tökéletesre sikerüljön!
Tanuljunk együtt piskótát sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli –