A karácsony egyik nagy kedvencét, a zserbó szupergyors változatát készítheted el,
ha előhűtött élesztős tésztát használsz hozzá.
Megtudhatod a jól szeletelhető csoki bevonat készítését is.

RECEPT

Hozzávalók:
1 cs előhűtött, élesztős tészta
15 dkg darált dió
9 dkg kristálycukor
15 dkg baracklekvár

Csoki bevonat:
5 dkg étcsoki
2,5 dkg vaj
15 ml tej

 


Előkészítés, összeállítás: 30 perc
Sütés: 30-35 perc, 180 °C
Hűtés: 1 óra
Bevonat készítés: 10 perc
Hűtés: 2 óra


Elkészítés:
Csomagold ki a tésztát a papírból, majd negyedeld meg a lapot, és nyújtsd ki mindet tepsi méretűre.
Ez után helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe az első lapot, majd hengereld le, és kend meg 5 dkg lekvárral. Szórd meg 5 dkg dióval, igazítsd el rajta, majd hintsd meg 3 dkg cukorral.
Így készítsd el a másik két réteget is.
Legvégül tedd rá a negyedik lapot, hengereld le, majd szurkáld meg egy hurkapálcával.

Előmelegített, 180°C-os sütőben süsd 30-35 percig, míg szép barna lesz.

Amíg sül, készítsd el rá a csoki bevonatot.

A hozzávalókat egy edényben olvaszd meg a mikróban, ez után keverd simára, és folytonos kevergetéssel hűtsd vissza langyosra.

Sütés után vedd ki a tepsiből a sütit, és hagyd teljesen kihűlni.
Simítsd rá a csoki bevonatot, egy kiskanállal. Meg is dekorálhatod vele átlósan.
Ez után tedd be a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen rajta.

Hűtés után forró késes technikával szeletelheted.
Tálalás előtt vedd ki a hűtőből, hogy ne legyen hideg.

Kívánom, hogy sikerüljön!

Tanuljunk együtt sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli

Tészta tipp:

A sütikhez az alábbi tésztákat is használtam, beszerezhetők a LIDL-ben.