Amikor ránézel egy linzer receptre, láthatod, hogy sok zsiradékot tartalmaz.

😏 Miért is van ez?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
A linzerben a tészta lazítását a zsiradék végzi el úgy, hogy a sütés során felforr és megemeli a süteményt.
Ezért is kell a linzereket mindig magas 200-220°C-on sütni.
A zsiradék ebben az esetben gyorsan felforr, pezsegni kezd a tésztában és lazává válik tőle.
Azonban ha a tésztát alacsony hőfokon sütöd, akkor a zsiradék csak megolvad benne és szépen kifolyik belőle, a sütid pedig kőkemény lesz a sütés végére.

😏 Miért lesz a zsírtól puhább a linzer, mint a vajtól, vagy a margarintól?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
A zsír forráspontja alacsonyabb, mint a vajé vagy a margariné, ezért sokkal gyorsabban felpezseg a tésztában, mint az őt helyettesítő zsiradékok. Ebből adódóan rövidebb a sütési ideje is, és a tészta porhanyósabb, lazább lesz.

A linzereket viszont nem tudod elkészíteni olajjal, hiszen az olajat nem tudod elmorzsolni a liszttel, így ne is próbálkozz kiváltani azzal a zsiradékokat.

Tanuljunk együtt linzert sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –