A mostani részben az A 100 legjobb aprósütemény című receptes gyűjtemény 54. oldalán található Túrós patkókat készítettem el.

Mint kiderült, ezek a kis falatkák rendkívül gyorsan megvannak, és nagyon jó a tésztájuk is, így bátran ajánlom időszűkében lévő, vagy kezdő sütögetőknek.

Én legközelebb dupla mennyiséget fogok készíteni, és kipróbálom másmilyen lekvárokkal is, és úgy érzem, újabb favorit került be a recepttáramba ezzel az apró sütivel.
A videóban megnézheted a készítését.

HOZZÁVALÓK

Kb. 60-65 db-hoz:
20 dkg finomliszt
20 dkg zsíros tehéntúró
20 dkg hideg vaj vagy margarin
½ cs. (6g) sütőpor
1 g só

A töltelékhez:
10 dkg lekvár

A tetejére:
Vaníliás porcukor


Elkészítési idő:

Előkészítés: 10 perc
Tészta összeállítása, hűtés, pihentetés: 15 perc+30 perc
Tészta nyújtása, töltése, formázása: 20 perc
Sütés, hűtés: 10-12 perc+10 perc
Süti befejezése, hűtése: 5 perc + 20 perc


Előkészítés:
A hozzávalók pontos kimérése(!)
A liszt, sütőpor átszitálása
A túró áttörése villával
A zsiradék felkockázása
Sütőlap, vagy tepsi bélelése
Eszközök kikészítése
A sütő előmelegítése 190 °C-ra


Műveleti sorrend:
1. A tészta összeállítása, hűtés, pihentetés
2. A tészta nyújtása, formázása, töltése
3. Sütés, hűtés langyosra
4. Szórás vaníliás porcukorral, tálalás

A gombra kattintva letöltheted a részletes receptet!

Kívánom, hogy sikerüljön!

Tanuljunk együtt sütis könyvből is sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli