A keksztekercs most új köntösbe bújtatva készült el,
amit az Amaretti keksz tesz igazán mandulássá,
a krémje pedig kávéval és mézzel ízesített.
Azt is megtudhatod, hogyan lehet igazán szépen formázni,
illetve a szeletelés sem a megszokott ennél a sütinél.

HOZZÁVALÓK

20 dkg Amaretti keksz
20 dkg háztartási keksz
+ 10 dkg a nyújtáshoz
5 dkg porcukor
5 dkg fehér csoki
15 dkg sárgabarack lekvár
1 dl forró víz

Krém:
15 dkg vaj
8 dkg akácméz
2 g instant kávé


Előkészítés, összeállítás: 25 perc
Tészta pihentetése: 40 perc
Krém hűtése: 20 perc
Süti hűtése: 1 óra


Előkészítő műveletek:
Hozzávalók kimérése
Porcukor átszitálása
Kávé készítése, kikeverés 5 ml forró vízzel
Amaretti keksz darálása
Csoki olvasztása
Vaj puhítása


Műveleti sorrend:
1. Kávé feloldása 5 ml forró vízben
2. Száraz hozzávalók elkeverése
3. Nedves hozzávalók hozzáadása, tészta összeállítás, pihentetés
4. Krém készítése, hűtés, átkeverés
5. Süti betöltése, formázás, hűtés
6. Dekorálás, szeletelés, tálalás

amaretti-kekszes-tetercs-L

A gombra kattintva letöltheted a részletes receptet!

Kívánom, hogy sikerüljön!

Tanuljunk együtt sütés nélküli sütiket is készíteni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli

TIPPEK:

Az Amaretti keksz helyett használhatsz más kekszet is.
A kávés ízestés helyett készülhet kakaós, vagy karamellás krém is bele, utóbbinál a mézet kicsit karamellizáld meg, majd hűtsd vissza és úgy add a vajhoz.
Próbálj ki minél több változatot!

Ezeket is neked ajánlom: