A süti dekorációs eszközök tárháza ma már szinte kimeríthetetlen.
Sokféle kütyüt lehet kapni, ám ahhoz hogy szép dekorációt tudj készíteni, nem kell különleges dolgokat betárolnod.
Az egyszerű alapanyagokat egyszerű eszközökkel is lehet úgy használni,
hogy azok segítségével a süteményed irigylésre méltó külsőt kapjon.
Az oktatóvideóban ezekkel ismerkedhetsz most meg.
VIDEÓ:
Milyen eszközökkel dekorálhatod a sütidet?
A lecke videóban az alábbi eszközökről tudhatsz meg többet dekorációs szempontból, a használatukról és még több tulajdonságukról részletesen pedig a többi anyagban külön is tanulunk.
Cukrok
Porcukor
- Szita vagy szűrő, sablonok
Dekorcukor
- Csipesz, széles tálka, tölcsér
Cukormáz
- Kancsó, kanál, habzsák, szita vagy szűrő
Cukor bevonatok
- Kiszúrók, sodró fák, sablonok nyújtó lapok, formázó eszközök, szivacs a formázáshoz
Fondan
- Hőmérő, spakli, főzőedény, gránitlap, ecset
Kakaók, csokoládék
Kakaópor
- Szita vagy szűrő, sablonok
Csokoládék
- Gőz fölötti temperálás hoz főzőedény, üvegtál, kanál
- Vagy temperáló gép
- Hőfokmérő, spakli, gránitlap, habzsák, átlátszó fólia
Gyümölcsök
- Kisebb, nagyobb kis, vágódeszka, almacsumázó, karalábévájó, szeletelő eszközök
Zselatin
- Keverőedény, hőfokmérő, kanál, ecset a felvételhez
Olajos magvak
- Darálók, edény a pirítás hoz, fakanalak
Tojásfehérje
- Főzőedény, szita vagy szűrő, hőfokmérő, habverő vagy robotgép, habzsák, habcsövek
Krémek
- Habzsák, habcsövek
Ételszínezék
- Kiskanál, pipetta, kis ecsetek, fogpiszkáló
A kész dekoráció elhelyezéséhez
- Kések kisebb lapok, csipeszek
Egyéb eszközök
- Konyhamérleg, tortaállvány, habkártya, japán spakli, tortacsipke, tortatálca, simító eszközök, főzőedények, íves falú keverőedények
Speciális eszközök
- Bonbonmártó, tojássárgája habosító, habverők
A következő részben tanulunk egy kis dizájnt és a színek és formák, valamint a dekorációs szabályok alapjaival ismerkedünk meg.
Tanuljunk együtt dekorálni is!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –
Ezeket a cikkeket is olvasd el!
A következő részben a süti dizájnozásról tanulunk!