Gesztenyemasszából és tejszínhabból a gesztenyepürén kívül készülhet akár egy mutatós gesztenye kocka is.
Mindössze néhány alapanyag, és kevés rutin is elég hozzá, hogy elkészítsd ezt a sütit.
Figyelj a piskóta beáztatására, és a hűtési időre, akkor a sütid neked is pont ilyen szépre sikerül!

HOZZÁVALÓK

A tészta alaphoz:
2 cs (240 g) mini piskóta
40 dkg gesztenyemassza
5 dkg porcukor
3 dl forró víz
5 dkg instant kakaópor

A tejszínhabhoz:
1,5 dl habtejszín
1,5 dl cukrászhab

Tetejére:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj

Gyöngycukor


Előkészítés, összeállítás: 25 perc
Hűtés befejezés előtt: 3-4 óra, befejezés után: 1-2 óra


Előkészítés:
Hozzávalók kimérése
Víz felforralása
Vaj puhítása
Gesztenyemassza puhítása
Porcukor szitálása
Tejszín és cukrászhab behűtése
Tepsi bélelése sütőpapírral


Műveleti sorrend:
1. Kakaópor elkeverése a forró vízben
2. Piskótakorongok beáztatása, lecsepegtetése
3. Vaj habosítása a porcukorral, gesztenyemassza hozzádolgozása
4. Tésztamassza simítása kibélelt tepsibe, hűtés
5. Hab készítése a süti tetejére, rásimítás, hűtés
6. Csoki bevonat készítése, sütire simítása dekorálás
7. Hűtés, szeletelés, tálalás

gesztenyekocka-1L-1-scaled

A gombra kattintva letöltheted a részletes receptet!

Kívánom, hogy sikerüljön!

Tanuljunk együtt sütés nélküli sütiket is készíteni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli

Ezeket is neked ajánlom: