A piték sütésekor nagyon kell figyelned arra, hogy a sütő valóban elő legyen melegítve a megfelelő hőfokra.
☝️ Az alacsonyabb hőmérséklet bizony kioldja csak a zsiradékot a tésztából, így az a végén, főleg a pite alján egy világos, elázott lap lesz, ami sem esztétikailag, sem élvezeti értékében nem fogja elérni a kívánt eredményt.

☝️ A sütést mindig magas hőfokon kell végezni, és arra is készülj fel, hogy viszonylag hosszú, 35-45 perc körüli sütési ideje lesz a süteményednek.

☝️ A pitéknél a piskótákkal ellentétben nem tudsz tűpróbát végezni, hiszen egy zaftos tölteléket kapnak, ami nagyon megtéveszthet a művelet során, így kénytelen leszel az időre és a szemedre hagyatkoznod.
Általában a szép barnás, pirított zsemleszínűre vagy, ahogy konyhanyelven mondják, arany barnára sült tészta lesz a megfelelő állapot, ha ezt a tészta elérte, akkor elkészült a pitéd.

🤗 Ennél a süteménynél szerencsére a túl magas hőfok nem okoz akkora problémát, mint a piskóták vagy a kelt tészták esetében.
Míg az előbbieknél gyors kérgesedést és a tészta belsejének nyersen maradását okozhatja a magas hőfok, addig a pitéknél nem okoz ekkora bajt, hiszen a vastag, töltelékes süteménynek át kell melegednie, valamint a pite tésztának is jó, ha magasabb hőfokon van sütve.

☝️ Sütés után a pitéket érdemes hagyni picit visszahűlni és csak azután kivenni a tepsiből, mert előfordulhat, hogy a töltelék még melegen kifolyik belőle.

☝️ A piték kiemeléséhez is jól jön az olyan tepsi bélelési mód, mint amilyet már a piskótáknál tanultunk, ezt megtalálod itt:
https://www.tanuljsutni.hu/tepsi-belelese-piskotak-suteseh…/
Olvasd el ezt is, hogy könnyebben tudd majd a sütidet kivenni a tepsiből!
Tanuljunk együtt linzert és omlós sütiket sütni!

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –