Néhány nagyon jó ötletet már olvashattál a töltelékek között is, milyen krémeket készíthetsz pl. kakaóporral, csokival, mogyorókrémmel, fahéjjal.
Most viszont kimondottan olyan, egyszerű ám mégis nagyon fincsi krémeket tanulhatsz meg elkészíteni, amelyek profivá teszik majd a sütidet.

Egyszerű pudingos krém

Vásárolhatsz az üzletben poharas pudingot, ezt pedig felvert tejszínhez vagy cukrászkrémhez adva máris elkészítettél egy pudingos alapú krémet.
Adhatsz még hozzá aromákat is, vagy szirupokat, illetve ízesítheted gyümölccsel.

Egyszerű joghurtos krém

A joghurtos krémek a legjobbak, hiszen sok féle gyümölcsös joghurt kapható a boltokban.
Mindenképpen olyat válassz, amelynek magas a gyümölcstartalma.
Tovább fokozhatod az íz élményt, ha hozzáadsz még apróra tört kekszet.

Egyszerű tejfölös krém

Kevesen gondolnak a tejfölre, mint krém lehetőségre, pedig a mascarpone sem más igazából, mint tejföl.
Fahéjjal ízesítve, felvert tejszínhez adva, isteni, pikáns krém lehet belőle.
De adhatsz hozzá citrom, mandarin vagy narancshéjat, kókuszreszeléket, de isteni finom ananásszal is.

Sűrített tejes krém

Sűrített tejjel is ízesítheted a krémedet. Felvert tejszínhez vagy cukrászhabhoz adva nagyon finom, de ha még adsz hozzá instant kávét is, fantasztikus kávékrémet kapsz eredménynek.

Krémtúrós krém

Krémtúróval ugyanúgy készíthetsz krémeket, mint tejföllel, illetve joghurttal.
Adhatsz még hozzá plusz mazsolát, vagy vaníliát, esetleg reszelt citromhéjat.

Túrós krém

Áttört túrót elkeverhetsz pudinggal, vagy krémtúróval, hogy picit fellazuljon, és hasonlóan készíthetsz belőle tejszínes, vagy vajas krémet egyaránt.
Isteni finom alap lehet gyümölcstortákhoz.

Külön veszem a vajas krémek készítését, mert egy-két dologra figyelned kell ez esetben.
Ha vajas krémet szeretnél készíteni, akkor szobahőmérsékletűnek kell lennie az összes hozzávalódnak, ugyanúgy, mint a vajnak, mert ha hidegebb, akkor a vaj nem fog elkeveredni a többi hozzávalóhoz és ilyen darabosnak, “ikrásnak” fog kinézni a krémed emiatt.

Vajas krémet készíthetsz pudinggal, krémtúróval, túróval egyaránt. Sűrített tej, tejföl, illetve joghurt esetében szinte biztos, hogy nem fog a krém homogénné elkeveredni a porcukorral kihabosított vajjal, de ebben az esetben is alkalmazhatsz egy trükköt. 1-2 dkg főzés nélkül készíthető pudingport adsz hozzá és attól szépen összeáll a krémed.

Ha pedig szeretnéd megtanulni az egyszerű, puding alapú főzött, tejszínes krém készítését, akkor azt itt megteheted:

Tanulj velem sütni!
Cukormázas ölelés neked!

– Meluska –