Ebben a részben a Süteményeskönyv című receptes gyűjteményre szavaztatok a legtöbben, így ebből sütöttem meg a 65. oldalon található Hungária szelet nevű, igen mutatós süteményt.

Egy kicsit más módon állítottam össze a piskótát, mint ahogy a recept kérte, ám mivel szerettem volna elkerülni, hogy a tojáshab összeessen, mire kikeverem a tésztát, így a hagyományos módon készítettem el a tésztát.

Nem volt rossz döntés, a süti olyan szép lett végül, hogy jobb eredményre nem is számíthatnék.
A videóban megnézheted, hogy mi volt a fortély, hogy ilyen szépen sikerül a süti.

HOZZÁVALÓK

A tésztához:
5 tojás sárgája
5 tojás fehérje
30 dkg porcukor
2×65 ml meleg víz
20 dkg finomliszt
1 cs. (12 g) sütőpor
10 dkg darált dió

A krémhez:
45 g finomliszt
2,5 dl hideg tej
10 dkg puha vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
1-2 ek. rum vagy rumaroma
5 dkg darált dió

A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
5 dk vaj


Elkészítési idő:

Előkészítés: 20 perc
Krémalap főzése, hűtés: 10+50 perc
Tészta összeállítása: 15 perc
Sütés, hűtés: 30+50 perc
Krém befejezése: 10 perc
Sütemény összeállítása, hűtés: 15 perc + 2 óra
Csoki bevonat készítése, hűtés: 5+20 perc
Süti befejezése, hűtése: 10perc + 1 óra


Előkészítés:
A hozzávalók pontos kimérése(!)
A liszt, porcukor, sütőpor átszitálása
A tojások szétválasztása
Diós darálás
Zsiradék puhítása
Tepsi bélelése (tepsi mérete: 36×24 cm)
Eszközök kikészítése
A sütő előmelegítése 180 °C-ra


Műveleti sorrend:
1. A krémalap főzése, hűtése
2. A piskótatészta összeállítása, fél adag ízesítése dióval
3. Piskóta sütése, sütőpapír eltávolítása, hűtés
4. Vajas rész kikeverése, és a krém befejezése
5. Sütemény kenése a krémmel, hűtés
6. Csoki bevonat készítése, hűtése
7. Sütemény bevonása, hűtés
8. Szeletelés, tálalás

A gombra kattintva letöltheted a részletes receptet!

Kívánom, hogy sikerüljön!

Tanuljunk együtt sütis könyvből is sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli