
Ha van egy jó keksz alaprecepted, akkor onnantól kezdve több tucat fajta sütid is van.
A tésztát ízesítheted, színezheted, kiszúrhatod, de két korongot össze is ragaszthatsz töltelékkel.
Figyelj az összeállítási sorrendre, és a pihentetésre, hogy avégeredmény ne legyen túl lágy.
RECEPT
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg porcukor
1 nagyobb tojás
1 cs. vaníliás cukor
3 g sütőpor
1 g só
A tálaláshoz:
Házi baracklekvár
Előkészítés, összeállítás: 10 perc
Pihentetés: 60 perc, hűtőben
Sütés: 180°C-on, világos színűre
Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, porcukor átszitálása
Vaj puhítása
Tojás mosása, feltörése
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 180°C-ra
Elkészítés:
A lisztet keverd el a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval, sütőporral, majd add hozzá a puha vajat és a tojást, amit előzőleg egy villa segítségével keverj simára.
Dolgozd össze a tésztát, majd tedd egy műanyag dobozba, zárd le a tetejét és egy órát pihentesd.
Pihentetés után a tésztából formázz diónyi méretű, kb. 2 cm átmérőjű golyókat, helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe őket, kicsit nyomkodd le őket, majd előmelegített sütőben süsd 15 perc alatt 180 °C-on világosra őket.
Sütés után tedd őket hűtőrácsra és hagyd kihűlni.
Tálalás előtt tegyél rájuk egy-egy kávéskanálnyi lekvárt és hintsd meg őket porcukorral.
Tipp: A tésztához keverhetsz csoki darabkákat is, vagy ízesítheted citrommal.
Még több segítség omlós és linzer tészták készítéséhez itt: Linzer láz – segítség a sütéshez
Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –