9. NAP: KOVÁSZOS KENYÉR SÜTÉSE

Elérkezett a várva várt reggel, ma kovászos kenyeret sütünk végre!
A kovász iskola pedig tovább folytatódik, és megtanulunk még több finomságot kovásszal készíteni!

Hogyan készítsd el otthon a kovászod?

A kovász naplóban végigkövetheted a lépéseket részletesen!


1. NAP: A KOVÁSZ INDÍTÁSA

A következő sorozatban napról-napra végignézzük
a sütőélesztő nélküli kovász készítését, és megtanulunk vadkovászt érlelni.
Mire figyelj, ha te is belevágsz?…

2. NAP: A KOVÁSZ ELSŐ ETETÉSE

Elérkezett a második nap, a vadkovászunk pihent 24 órát,
és már látható jelei is vannak a folyamatnak.
🤔 Mi is történik az üvegünkben?…

3. NAP: A KOVÁSZ MÁSODIK ETETÉSE

Ez már a harmadik nap, a vadkovászunk pihent újabb 24 órát,
így újra eljött az etetés ideje.
🤔 Mostantól viszont kicsit másként kell már dolgoznunk vele.
Hogyan?…

4. NAP: A KOVÁSZ NEGYEDIK ETETÉSE

Haladunk előre a kovász érlelésben, remélem neked is minden rendben az üvegedben!
Ha szépen érik a kovászod, akkor láthatod, hogy egyre intenzívebb benne a buborék képződés, ám van, hogy ez picit belassul.
Mit tehetsz ilyenkor?…

5. NAP: A LOMHA KOVÁSZ

A lomha kovász és a türelem
A mai napon ismét visszatértem a két etetéshez.
Mi történt, miért volt egy 24 órás szünet?…

6. NAP: A KOVÁSZ MEGERŐSÍTÉSE

A mai napon arra ébredtem, hogy a kis kovászom továbbra sem érzi magát jól.
Még mindig nem látom azt az intenzitást, amit kellene, aprók a buborékok, kicsit folyós az állaga..
Mit tehetek most?…

7. NAP: MIRE JÓ A BEFŐTTES GUMI?

Ha eljutottál a 7. naphoz, akkor nagyon ügyes vagy.
Remélem neked is minden rendben a kovászoddal.
Most láthatod azt is, mire jó a befőttes gumi, amit szintezőnek használunk…

8. NAP: ELŐKÉSZÜLÉS A SÜTÉSHEZ

A mai napon végre előkészülhetünk a kenyér sütéséhez.
A kovászkám ma reggelre ismét nagyon szépen megemelkedett, remélem a tiéd is!
Készen áll arra, hogy este előkészítsem a holnapi sütéshez, illetve végre anyakovász legyen belőle…