Alapanyagokról, ízesítőkről, eszközökről,
hogy te a legfinomabb házi sütiket tudd elkészíteni!

Legfrissebb bejegyzés:

😊 KOVÁSZ ISKOLA - KOVÁSZOLJUNK EGYÜTT! 😊

A következő sorozatban napról-napra végignézzük
a sütőélesztő nélküli kovász készítését, és megtanulunk vadkovászt érlelni.
Mire figyelj, ha te is belevágsz?…

🤔 MIT TARTS MÉG OTTHON A BETÁROLT LISZT ÉS CUKOR MELLETT?

10+2 hozzávaló, ami sokáig eltartható,
és amelyekkel sok változatos süti készíthető!
👉🏻 Íme, és azt is írom hozzájuk, hogy melyiket hogyan és meddig tárolhatod!…

citrom

🤔 MI LEGYEN A CITROM MEGMARADT RÉSZÉVEL? 5 TIPP A "MENTÉSHEZ"! 🍋

Kellett a sütibe egy fél citrom reszelt héja.
Hozzáadtad, majd betetted a hűtőbe és el is felejtkeztél róla.
😟 Te jártál már így? Igen, sajnos én is!
No, de mi legyen akkor a citrom maradékával, hiszen azért erre a mókára elég drága mulatság!…

👏🌟 KÉSZÍTS VANÍLIA KIVONATOT
ÉS VANÍLIÁS CUKROT!

✔️ Az év végi készülődéshez hoztam két nagyon jó kis ötletet! 😊

A vaníliás cukor szinte a legtöbb sütiben szerepet kap, viszont szeretnék neked az aromás változat helyett más megoldást mutatni….

MELYIKET HASZNÁLD SÜTIBE ÉS KRÉMBE?

Krémek készítésénél örök dilemma,

hogy milyen is legyen a vaj állaga. Puha, félkemény, lágy, olvadt, folyjon, vagy még épp szilárd legyen? Elárulom neked: a krémek készítésénél egy nagy hiba van, mégpedig…

HOGYAN VÁLASSZ LISZTET A SÜTIHEZ?

Ne bonyolítsd túl, de tudd a különbségeket!

Amikor előkapod a receptet a fiókból, és nagy lelkesen nekikezdesz annak tanulmányozásába, érdemes rögtön tisztáznod magadban, hogy a süti milyen alaptésztából is készül. Ugyanis ez meghatározza majd azt……

TÉSZTÁK, KRÉMEK, TÖLTELÉKEK ALAP ÍZE

Hogyan add a sütidhez, és mit tegyél, hogy ne legyen émelyítő tőle a végeredmény?

Az igazán pompás házi sütik készítésekor szinte minden mozzanatnál találkozunk ezzel a csillogó, hófehér, szívet lelket édesítő alapanyaggal. Ez teszi csábítóvá……

HOGYAN HASZNÁLD A SÜTIHEZ?

Milyen módon kerülhet a tojás a süteménybe?

Ha a tojásról beszélünk, mint hozzávalóról, szinte mindenkinek a tojásfehérje felverése jut eszébe a süti sütéssel kapcsolatban. Pedig a tojást nem csak kihabosítva……

OMLÓS ÉS KEVERT TÉSZTÁKBA

Van különbség egyik vagy másik használatakor? Naná!

Nagyszüleink receptjei között számtalan olyan süteményt megtalálsz, amely sertészsírral készül. Ilyenek a bukták, kalácsok, de a jó féle hájas, vagy……

LÁGY TÉSZTA ÉS KÖNNYŰ KRÉM

Milyen tejterméket használj a házi sütik készítéséhez?

A legalapvetőbb tejtermékek a sütik készítésekor a vaj, joghurt vagy a tejföl, a tejszín, a túró és a sajt.De a tej is nagyon fontos szerepet kap a sütés során……

HOGYAN MŰKÖDNEK A TÉSZTÁBAN?

A sütőpor, az élesztő és a többiek

Általában tésztalazítók esetében a sütőpor és az élesztő, ami először eszébe jut a háziasszonyoknak. A régebb óta sütők illetve a nagyon régi……

MIRE FIGYELJ, HA KAKAÓPORT VÁLASZTASZ?

Szín, illat, állag

A kakaópor az egyik legnépszerűbb ízesítők közé tartozik a hagyományos házi sütik között. Olyannyira, hogy én nem is az ízesítők közé sorolom, hanem……

TÖLTELÉKBE, TÉSZTÁBA, DE MILYEN MÓDON?

A legkedveltebb olajos magvak

Amikor a mák és a dió kerül említésre, szinte mindenkinek a bejglik, kalácsok, piték és velük együtt a karácsony, a nagyinál töltött ünnepek, és a terített asztal jut eszébe……

NEM CSAK SÜTIBE, HANEM DEKORÁCIÓNAK IS

A legnépszerűbb ízesítők egyike, a kókuszreszelék

A kókuszos sütik nélkül szinte elképzelhetetlenek az ünnepek. Olyan mértékben tartoznak hozzá a házi sütijeinkhez, hogy szinte bele se gondolunk ma már, hogy……

AZ ASZALT GYÜMÖLCSÖK ÉS FELHASZNÁLÁSUK SÜTIBE

Mazsolától a diákcsemegéig

Ha aszalt gyümölcsről beszélünk, általában a szilva és a sárgabarack jut először eszünkbe, pedig van ennél népszerűbb is a házi sütik ízesítőinek palettáján, mégpedig a……

MELYIKET HASZNÁLD SÜTIBE ÉS KRÉMBE?

Instant kávé, főzött kávé

A hagyományos házi sütik között számtalan, kávéval ízesített receptet találsz. Van köztük szelet süti, torta, apró süti, és még a sütés nélkül készülő sütik között is sok……